Daha önce de birkaç flash bellek ve hafıza kartı içerisinden resim kurtarma girişimim olmuştu. Ancak bu seferki resim kurtarma operasyonunda, farklı araçlar denedim. İçlerinden en çok işime yarayan iki resim kurtarma programını da bu yazıda sizlerle paylaşacağım. Bu kurtarma operasyonu sırasında yaşadığım başka deneyimleri de yine yazının ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.
![]() |
Resim kurtarma programı ile yanlışlıkla silinen resimlerinizi kurtarabilirsiniz. |
Resim Kurtarmak İçin En İyi İki Alternatif
İki farklı programdan bahsedeceğim demiştim yukarıda. Bunlardan ilki birçok kişinin bildiği gibi, Recuva. Resim kurtarma programı olarak Recuva'yı uzun zamandır biliyor ve kullanıyordum. Ancak Recuva bana biraz verimsiz görünüyordu. Sebebi de belki disk yüzeylerini tarama seçeneğinin bulunamaması olabilir. Disk yüzeylerini taramadan, sadece dosya kalıntılarına baktığını düşünüyordum. (Hala düşünüyorum, aksine bir yorum da herhangi bir yerde denk gelmedi. Yanlışsam lütfen yorumlarda belirtin =))Bu düşüncelerim dolayısıyla, bu resim kurtarma operasyonunda Recuva benim için iyi bir alternatif olmayacak düşüncesiyle; başka alternatiflere yöneldim. Elbette buna geçmeden önce, Recuva hakkında söylemem gereken birkaç şey var. Recuva ile resim kurtarmayı düşünüyorsanız, kurtaracağınız resimlerin üzerine dosya kaydedilmemiş olması oldukça önemli. Özellikle flash bellek, hafıza kartı gibi alanlardan kurtarma yapacaksanız; üstüne fotoğraf çekmemeniz önemli. Yanlışlıkla sildiğiniz resimleri en az kayıpla kurtarmanın en garanti yolu bu. (Başka bir program da kullanacaksanız kurtarma için, bu önemli bir nokta.)
>>> Pratik Bir Şekilde Fotoğraf Kolajı Oluşturun
Araştırmalarım sonucunda Disk Digger ile karşılaştım. Disk Digger, daha iyi bir resim kurtarma programı olarak göründü gözüme. Başka bir cihaza kaydedip demeye karar verdim. Disk yüzey taraması da yapıyor oluşu açıkçası hoşuma gitti. Aradığım çözümü bulduğumu düşünerek, indirip bir flash belleğin içerisine kaydettim. Cidden iyi bir kurtarma performansı sergiliyor Disk Digger. Ancak ufak bir sorunu var. Eğer lisanssız olarak kullanmak isterseniz -ücretsiz sürüm- size her resim kurtarmada "Lisans anahtarı satın alın." uyarısı veriyor. Bu uyarıyı otomatik tıklama yapan yazılımlarla aşamamanız için de butonun yeri her seferinde değişiyor =)
![]() |
DiskDigger Resim Kurtarma Programı Arayüzü |
>>>Twitterda Paylaşılan Resimler Nasıl Bulunur?
hocam, bu alanda tanıdığım ve değer verdiğim Blogger'lardan biri sensin; başarılarının devamını diliyorum.
YanıtlayınSilTeşekkür ederim, yazılarımı beğenmenize sevindim!
Silteşekkürler.. paylaşımınız çok güzel..
YanıtlayınSilBeğenmenize sevindim, en çok sizin ihtiyaç duyacağınız bir konuydu resim kurtarma programları :)
SilGerçekten harika ve faydalı işe yarayacak bilgiler var sitenizde
YanıtlayınSilbizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim
konularınız ve paylaşımlardaki bilgileriniz güncel
Çok teşekkür ediyorum
bütün çalışanlarınıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum
iyi çalışmalar
www.binbiryol.com