PDF, iş ve eğitim hayatımızda sıklıkla kullandığımız dosya formatı türüdür. Yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş bu format daha çok düzenlenmesi beklenmeyen belgelerin dağıtımı için tercih edilmektedir.Herhangi bir dosyanın tamamının çıktısını almak için kullanma konusunda bir problem yok fakat pdf içinden sayfa almak istersek ne yapmalıyız?
Bir dosya içindeki tabloyu almak ya da önemli gördüğünüz sayfayı ayrı bir yerde muhafaza etmek isterseniz böyle bir soruyla karşılaşabilirsiniz. Aşağıda paylaşacağım basit yöntemle sorunuza cevap bulabilirsiniz.
Hemen hemen herkesin bilgisayarında bir adobe reader programı yüklüdür diye tahmin ediyorum.Adobe reader üzerinde bulunan extract özelliğe ile istediğimiz sayfayı dışa aktarabiliyoruz.Şöyle ki :
PDF programı açıkken sağ tarafta yer alan tools menüsüne tıklayarak Pages sekmesi altındaki extract ‘a tıklayın.
Açılan yeni pencerede hangi sayfaları almak istiyorsanız o sayfaların numarasını girin.Eğer tek sayfa almak istiyorsanız her iki kutucuğa da aynı sayfa numarasını girin :
Alt tarafta yine saya çıkarıldıktan sonra dosyanın içinden tamamen kalkmasını istiyorsanız birinci kutucuğa, eğer ayrı bir dosya olarak kaydetmek istiyorsanız da ikinci kutucuğa işaretleme yapıp OK butonuna basın.
Bu yönteme ilaveten başka bir yöntemden daha bahsetmek istiyorum.Bildiğiniz gibi word, excel ve resim dosyalarının pdf olarak çıktısını almak için bilgisayarımıza cute pdf writer gibi pdf çıkışını bir yazıcı olarak gösteren programlar kullanırız.Eğer bilgisayarınızda bu türden bir program varsa bu şekilde de istediğiniz sayfayı çıkarabilirsiniz.
Mevcut dosyanız açıkken ctrl+P tuşları yardımıyla yazdır menüsünü aktifleştirin ve tarayıcı olak pdf programını seçin.Buradan hangi sayfaları çıkarmak istiyorsanız o sayfa aralığını seçin ve Print butonuna basın.
Son Sözler
Yukarıda sizlere pdf içinden sayfa almak konusunda 2 farklı yöntem paylaştım.İki alternatifi de aktif olarak kullanıyorum.Bildiğiniz basit ve farklı yöntemler varsa yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.
Kaç kere lazım olmuştu da bulamıştım ya hu. Öğrendiğim iyi oldu.
YanıtlayınSilteşekkür ederim yararlı bir bilgi
YanıtlayınSilBu bana hep gerek oluyordu gönülden teşekkür ediyorum anlatım için. Örneğin işimiz gereği 50 - 60 sayfalık pdf dökümanından içinde işimize yarayan 3 - 4 sayfa oluyor mecburen hepsini yazdırmak zorunda kalıyorduk tekrar tekrar teşekkür ediyorum güzel ve faydalı anlatımınız için
YanıtlayınSilBu yazımı paylaşmakta sanırım geç kalmışım :( Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
YanıtlayınSil