Günümüzün yükselen trendi olan bloglar bizlerin duygu ve düşüncelerini tüm dünya ile paylaşmasını sağlayan en önemli araçlardandır. Bu yüzdendir ki interneti kullanan büyük çoğunluk belirli kategorilerde blog açmak işlemlerine girişmektedir. Bu olay onun sosyal çevresini genişlettiği gibi para kazanma konusunda da önemli oranda destek sağlamaktadır. Eğer siz de blog oluşturma işine girişmek istiyor ve hangi servisleri kullanabileceğinizden emin değilseniz işte size ücretsiz blog açma siteleri
1)Blogger
Dünyaca ünlü blog açma ve yönetme sitelerinden birisidir. Üye sayısının 2 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Günlük 18 milyon tıklanma sayısı ile en çok ziyaret edilen ilk 10 ağ sitesi arasında yer alır. 1999 yılında kurulmasıyla beraber, internet kullanıcıları için blog yayıncılığı yapmak mümkün hale gelmiştir. Kısa zaman içinde ücretsiz hale getirilmesi sayesinde daha da yaygınlaşmaya başlamıştır. Türkçe dahil onlarca farklı dil desteği bulunur. Blogger seo ayarları konusunda da endişe etmenize gerek yok.Basit adımlarla bu işlemleri yapabilirsiniz.
Bu sistem de hosting ücreti ödemek zorunda değilsiniz. Kendi alan adınızı almadan yola devam edeceğiniz gibi özel alan adına geçerek de profesyonel kullanıma geçebilirsiniz.
2)Wordpress.com
WordPress dünya’nın en popüler blog araçlarından biridir. WordPress.com’un size sağlayacağı kullanıcı adı ile birlikte ücret ödemeden blogunuzu kurup yayın hayatına başlayabilir ya da kendi hosting paketiniz içerisinde ve kendi alan adınız ile yayın hayatınıza merhaba diyebilirsiniz. blog hayatına yeni başlayan birisiyseniz ücretsiz versiyonu ile denemeler yapabilirsiniz. Ama eğer profesyonel manada blog hayatınızı sürdürmek istiyorsanız hosting paketi ve domain satın alma yaparak bu sistemin tüm özelliklerini kullanarak yazın hayatınızı sürdürebilirsiniz.
3)Joomla
İlk sürümü 17 Ekim 2005 tarihinde yayınlanmış olan açık kaynaklı bir içerik yönetme sistemidir. Kaliteli ara yüzü, kolay kullanımı ve gelişmiş içerik yönetimi özelliğiyle çok sayıda kişi tarafından tercih edilir. Birçok ağ sayfa yöneticisi, yapılandırılabilir ve esnek bir sistem olmasından ötürü bu sistemi kullanmaktadır. 18 Aralık 2013’ten beri en güncel sürümü olan 3.3.6 yayındadır. Joomla, bugüne kadar 1 TB ziyaretçi trafiğine dayanabilen ilk bağımsız içerik yönetim sistemi olarak bilinir.
4)Wix
190 ülkede kullanılan ve ücretsiz blog açma siteleri arasında yer alan Wix, 2006 yılında kurulmuştur. 59 milyondan fazla kullanıcı barındıran bir sistemdir. Kullanıcılarına bulut tabanına sahip bir web geliştirme platformu sunar. C++ ve C# ile yazılmıştır ve en güncel sürümü 31 Ekim 2014 tarihinde hayata geçirilmiştir.
5)Tumblr
ABD menşeli olan Tumblr blog sistemi, aynı zamanda sosyal ağ sitesidir. Şubat 2007 tarihinde David Karp tarafından kurulmuştur. Kuruluşunun hemen ardından, 2 hafta içerisinde 75 bin kullanıcıya ulaşmıştır. Şu an yalnızca ABD’de 13.4 milyon kullanıcısı vardır. Tumblr’ın diğer blog sistemleriyle arasındaki en büyük fark, sosyal paylaşım siteleri ile tam uyumlu şekilde çalışıyor olmasıdır.
6)Weebly
Milyonlarca kişiye, bedava ya da oldukça uygun ücretler ödeyerek kendi bloglarını oluşturma imkânı sunan bir sitedir. 2007 yılında aynı üniversitede okuyan 3 arkadaş tarafından kurulmuştur ve 11 farklı dilde hizmet eder. Siteye kayıt olduktan sonra premium üyeliğe geçmek için kullanıcıların 4$ gibi bir meblağ ödemesi gerekir.
7)Blogcu
BerilTech tarafından 2005 yılında kurulan bu blog oluşturma sitesi, 2 Nisan 2007’de Nokta A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Türkiye’deki ilk blog servisi olma özelliğini taşır. Alexa verilerine göre Türkiye’de en çok ziyaret edilen 44. ve dünyada 2930. sitedir. Blogcu.com 400 bine yakın üyeye ve 2,5 milyondan fazla içeriğe sahiptir.
Son Sözler
Yazmak ve yazdıklarının tepkilerini almak çoğu insanın web günlüğü açma konusunda iştahını artırmaktadır.Tabii bunun üzerine yazdıklarından para kazanma durumu da bu sektöre olan ilgiyi daha da artırmıştır.Bundan 6 yıl önce blogumda ilk yazılarımı yazmaya başladığımda ne yazacağıma odaklanarak yazılarımı hazırlıyordum ama şu an geldiğim noktada daha profesyonelce davranarak seo uyumlu makale sunmaya çalışıyorum.Yazdıklarımdan olumlu tepkiler aldıkça, para kazandıkça seviniyor ve bir sonraki yazım için motive oluyorum. Siz de aynı duyguları yaşamak istiyorsanız blog oluşturma siteleri arasından sizin için uygun olanı seçerek blog işine girişebilirsiniz.Ben blogger kullanıyorum ve memnunum.Hangi sistemi önerirsin derseniz elbette blogger derim. Neden blogger konulu yazımı okuyabilirsiniz.
Yazı için teşekkürler hocam bu arada wp yorum kutusu neoldu?
YanıtlayınSilJoomla'nın böyle bir çalışmasını bulamadım. Link verebilir misiniz?
YanıtlayınSilhttp://www.joomla.org/ buradan kontrol edebilirsiniz.
Silharika
YanıtlayınSilemeğinize sağlık.paylaşım içinde ayrıca tşkrler.
YanıtlayınSilMerhaba yazılarınızı beğenerek takip ediyorum teşekkür ederim
YanıtlayınSilYorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim :)
YanıtlayınSilGerçekten güzel makaleler yazıyorsunuz tebrikler
YanıtlayınSilbegendım
YanıtlayınSilyararlı bir blog site
YanıtlayınSilWordpress bayağı bir gelişti. Blog kategorisinden çıkardı kendini denilebilir :) Ama blogger kişisel bloglar için çok iyi
YanıtlayınSilAslında Wordpress doğrudan bir blog sistemi olarak tasarlanmamıştı. En başta bir içerik yönetim sistemiydi ve gelişmelerini hep bu yönde sürdürdü. Açık kaynaklı olması ve çok geniş bir komünite tarafından destekleniyor olması da hızlı bir şekilde gelişmesini sağladı. Blogger'ın faydasını elbette tartışmayacağım ama açık kaynak kodlu bir yazılım olarak Wordpress'i de asla yabana atamayız. Dediğiniz gibi, bir yazılım olarak, sadece blog kategorisine giremeyecek kadar kapsamlı bir yazılım. Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim! :)
Silbaşarılar
YanıtlayınSilGerçekten güzel
YanıtlayınSilTeşekkürler arkadaşlar.
YanıtlayınSilGüzel bir derleme olmuş, paylaşım için teşekkürler
YanıtlayınSilGayet Muazzam Bir Yazı Emeklerinize Sağlık
YanıtlayınSilgüzel bir paylaşım olmuş, biz de bu yazımızda avukat web siteleri için wordpress temalarına değindik. bu tür paylaşımlarınızın devam etmesi dileğiyle.http://www.reklowebtasarim.com/avukatlara-ozel-web-sitesi-yaptirmak-istiyorum-diyenler-icin-cok-ozel-avukat-web-site-tasarimlari/
YanıtlayınSilteşekkürler...
YanıtlayınSilGerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
YanıtlayınSilsimplesite.com adresini de bence eklemelisiniz.
YanıtlayınSilYararlı siteler
YanıtlayınSilNet bir açıklama olmuş teşekkürler admin
YanıtlayınSilMerhaba sevgili hocam sizi çok yakından takip ediyorum güzel bilgiler içeriyorsunuz teşekkürler
YanıtlayınSilbu blog yeni fark ettim hayırlı olsun
YanıtlayınSilçok başarılı buldum
YanıtlayınSilBenim favorim wordpress.com
YanıtlayınSilbu değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlayınSilboluğunuz çok güzel olmuş.elinize emeğinize sağlık.
YanıtlayınSilguzel paylasım
YanıtlayınSilbu değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür
YanıtlayınSilbu güzel paylaşımınız için teşekkürler,
YanıtlayınSilben de blok açmak için site arıyordum,
büyük yardımcı oldunuz ben de sizleri bloğuma davet ediyorum,
yorumlarınızıda bekliyorum,
http://alisverisblogumuz.blogspot.com.tr/2017/01/elektirikli-ev-aletleri.html
Blogger ile Wordpress alt yapısını aktif olarak kullanıyorum ikisi de hem tasarım hemde alt yapı açısından oldukça güzel.
YanıtlayınSil