Sosyal medyada yapılan son anketlere göre, LinkedIn işverenler tarafından %94 oranında kullanılmaya başlandı. Yakın dönemde Türkçe olarak da yayın yapmaya başlayan kariyer sitesi LinkedIn, işveren ve iş arayanları sosyal bir platformda buluşturmaya son sürat devam ediyor.LinkedIn bu denli bir gelişim gösterirken, “LinkedIn nasıl üye olunur?” gibi soruların da yoğunlaşması gayet normal gözüküyor.
İşverenlerin arz ve taleplerini karşılayan LinkedIn’e üye olurken dikkat edilmesi bazı önemli noktalar var. Herkesin kendi potansiyelini maksimum düzeyde sunmaya çalıştığı bir platformda, üyelik işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğinize dair önemli ipuçlarını birkaç maddede anlatmakta büyük fayda var.
Linkedln hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse:
- Ücretsiz, sosyal kariyer ağıdır.
- Dünyaca ünlüdür ve ilk tercih sebebi olabilir.
- İşveren ve iş arayanları sosyal mecrada buluşturarak esnek bir yapıda yayın yapmaktadır.
Linkedln’e nasıl üye olunmalı ve nelere dikkat edilmelidir?
1- LinkedIn profil resmi
üye olduğunuzda, mutlaka profesyonel bir profil resmi kullanmayı tercih ediniz. Sıkıcı ve bunaltan bir fotoğraftan çok güven veren bir gülümsemenizin olması size artı değer katacaktır. Örneğin; bir spor eğitmeni, profil resminde işiyle ilgili bir görüntü paylaşmalıdır. Böylece profesyonel yaşamla özel hayatın birlikteliğini en iyi şekilde gelecekteki müstakbel işverenlerinize sunabilirsiniz.
2- LinkedIn başlık alanı
LinkedIn profilinizin üst bölümünde 120 karakterlik kendinizi veya işinizi tanıtabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Genellikle kullanıcılar bu bölümü es geçiyor. Ancak siz verimli kullanmak adına, kendi işinizi tanıtan title yazmanız büyük katkı sağlayacaktır. Örneğin; Profesyonel fotoğrafçı, IK Uzmanı, Pazarlama Danışmanı gibi.
3- LinkedIn özet bölümü
LinkedIn özet bölümü radikal bir kararla 2012 yılında aktif edildi. Kariyeriniz ile ilgili yüksek çözünürlüklü görüntüler, infografikler, profesyonel yaşamınıza dair gelişmeler ve hatta kısa videolar paylaşabilirsiniz. İnsanların ilgisini çekecek önemli detaylardan olan özet bölümünde, benzersiz içerik kullanmanız katma değer katacağı gibi, uzun yazılardan da kaçınmalısınız. Temel yeteneklerinizin yanında kendiniz ile ilgili biyografi bilgilerinizi sunabilirsiniz. Yaratıcılığınız ne denli gelişmiş ise, iş veren şirketlerin de dikkatini o denli çekebilirsiniz.
4- İş deneyimleri
İş deneyimlerinizi, çalıştığınız şirketlerle birlikte tarih sırasına göre paylaşabilirsiniz. Görev aldığınız şirketlerde, yapmış olduğunuz projeler ve yürüttüğünüz işler hakkında kısa bilgi sunmanız hoş bir izlenim yaratmakta değerli bir adım olabilir.
--> En çok sorulan iş mülakat soruları
5- Anahtar kelimeler
SEO nun günden güne önem kazandığı 2014 yılında, kariyer profilinizde ilgi alanlarınız ve profesyonel dünyanız için anahtar kelimeler kullanmalısınız. Anahtar kelimeleriniz ile ilgili deneyimleri de paylaşmanız da fayda var.
6- Gruplar ile iletişim
LinkedIn sayesinde profesyonel yaşamda hayatını sürdüren bireylerin kurdukları ve üye oldukları gruplara dahil olmanız size avantaj sağlayacaktır. Çalıştığınız sektör ile ilgili olan grupları tercih etmeniz durumunda, network ağınız büyük bir gelişim gösterebilir. Sektörünüzde hizmet veren diğer profesyoneller ile yakından tanışma ve iletişim kurma şansına sahip olabilirsiniz.
7- Profilinizi tamamlayın
LinkedIn’de üye olduktan sonra profilinizin tamamını doldurduğunuzdan emin olunuz. Profili eksiksiz olan bir LinkedIn üyesi, eksik olan profillere kıyasla 40 kat daha iş bulma şansına sahip oluyor. Eksiksiz olması gereken önemli profil bölümleri şöyle:
- - Sektör ve konumunuz
- - Mevcut iş konumunuz (kısa açıklama ile)
- - En az iki iş geçmişi
- - Eğitiminiz
- - İş becerileriniz (en az 3 beceri alanı)
- - Profil fotoğrafı
- - İnsanlar ile kurmuş olduğunuz en az 50 bağlantı
Yukarıda sıralanan detayları eksiksiz tamamladığınızda LinkedIn üye olma işlemlerini tamamlayarak tam anlamıyla profesyonel bir LinkedIn üyesi olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme
Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.