Taşınabilir cihazlar gün geçtikçe günlük yaşantımızın her anında ihtiyaç duyacağımız bir hale geldi.Sosyal medya, mail alışverişi, kamera, navigasyon gibi klasik telefon dışında ihtiyaç duyabileceğimiz uygulamalar artık yaşantımızın bir parçası.Özellikle sık sık seyahat edenler telefonlarında bu türden uygulamalara fazlasıyla ihtiyaç duyuyorlar.Yalnız bizi bu sık kullanımda en çok zorlayan konu ise bu türden taşınabilir cihazların pil sürelerinin kısa olması.Neden akıllı telefonların bataryaları çok kötü konusunu daha önceki yazımda paylaşmıştım.Bu yazımda is madem telefonların şarjları kısa gidiyor, bu süreyi nasıl uzatabiliriz bunun üzerine olacak.
Akıllı telefon kullanımının ülkemizde yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak çoğunluğu ilgilendiren bir konu olduğunu düşünüyorum.
→Cepte Tarife Seçerken Aldanmayın
→Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
1 - Gereksiz Uygulamaları Kaldırın
Telefonda zamanında bir amaç için kurduğunuz ve daha sonra ihtiyaç duymadığınız uygulamalar varsa bunların gereksiz yere yer işgal etmesini ve çalışmasını önleyin.Arkaplanda bu türden uygulamaların çalışması batarya sürenizi etkileyecektir.
2 - Uygulamaları Kapatmayı İhmal Etmeyin
Maalesef uygulamadan çıkınca uygulama kendini kapatmıyor.Arka planda çalışmaya devam ediyor.Bunun en güzel örneğiniz facebook uygulamasında görebilirsiniz.Dikkat edin facebook tan çıkış yapsanız bile arka planda çalışmaya ve RAM inizi işgal etmeye devam ediyor.Bu yüzden bu türden uygulamaları uzun süre kullanmayacaksanız kapatın.
3 - Antivirus Programı Kullanmayın
Antivirus programları kuruldukları telefonda sürekli çalışırlar ve bataryayı tüketirler.Bildiğiniz gibi google play dan indireceğiniz tüm uygulamalar virüs korumasına karşı taramadan geçirilirler.O yüzden direkt indirik telefona kurma konusunda güvenebilirsiniz.Eğer önemli finans işlemleri de yapmıyorsanız antivirüs programı telefonunuza kurmayın derim.
4 - Yer Bildirim Servisini Kapatın
Eğer çok fazla seyehat etmiyorsanız sürekli yer bildirim servisinin çalışmasına gerek yok.İhtiyacınız olduğunda açabilirsiniz.
5 - Ekran Parlaklığını Kısın
Ekran parlaklığının son seviyede olmasına gerek yok.Gözü yormayacak, okumayı zorlaştırmayacak seviyede parlaklığın olması yeterlidir.Kendi kullandığım telefonumda tam parlak modun bir alt seviyesini tercih ediyorum.
6 - Kablosuz Ağ Kullanımını Kapatın
Kablosuz ağ kullanmadığınızda mutlaka kapatılması gereken servislerden.Çünkü telefonunuzu gereksiz yere ağ bulma telaşından kurtarmanız gerekir.Telefon ağ aradıkça bataryanız da aynı oranda tükenecektir.
7 - Senkronizasyonu Sınırlandırın
Telefonunuzda farklı hesapların senkron olarak kullanılması telefonunuzun gereksiz yere internete erişim sağlaması anlamına gelecektir.Bu yüzden ana hesabınız dışında diğer hesaplarınızla senkronizasyonu durdurabilirsiniz.
8 - Mobil Bağlantınızı Gereksizse Kapatın Telefonun
3G modunu sürekli kullanıyor musunuz bilmem ama internet erişiminin sürekli aktif kalması çoğu kullanıcı tarafından yapılan bir uygulama.Eğer facebook, mail gibi bildirimlerden anında haberdar olma gibi bir durumunuz yoksa mobil internet erişiminizi kapatın.Bunu yapmak zor geliyorsa eğer telefonu 24 saat açık tutan birisiyseniz en azından uyuduğunuz vakitte kapatarak pilden tasarruf sağlayabilirsiniz...
→Mobil İnternetinizi Paylaşarak Bilgisayardan İnternete Bağlanın
Son Sözler
Yukarıda sizlerle paylaştıklarım elbette pil sürenizi iki katına çıkarmayacak ama süphesiz batarya kullanımınızı biraz da artıracaktır.Yukarıdakilere ilaveten akıllı telefonların pil ömrünü uzatan farklı yöntemler biliyor musunuz?
Şarjdan en çok yiyenler genellikle oyunlar. Oyun oynarsanız kısa sürede bitiyor.
YanıtlayınSilKesinlikle öyle.Kullandığınız uygulamalar ve oyunlar şarj süresini etkiliyor.
SilBunları yaptıktan sonra ne anlamı kalıyor 1500-2000 tl verip akıllı telefon almanın.3310'dan farkı kalmıyor telefonun
YanıtlayınSilYok canım o kadar da kötü değil ya :)Sadece 1-2 optimizasyon...
SilBen bunları uygulamadan önce sabah başlayan maratonda 14:00 gibi sona eriyordu. Uyguladıktan sonra 18:00'e kadar gidiyor. Hiç oyun oynamıyorum, oynasam bu istatistikler yarı yarıya olur sanırım.
YanıtlayınSil