Blogum neden index almıyor sorusunun bir kaç yanıtı olabilir.Blogger da yaptığınız yanlış ayarlar, sitemap oluşturmamak gibi nedenler buna sebep olabilir.Mevcut sitenizin index problemini çözmek veya yeni oluşturacağınız blogunuzun indexlenme süresini 1 gün içerisinde yapabilmek için aşağıda benim uyguladığım ve sonucunu aldığım yöntemleri sizlerle paylaşacağım:

Örnek olması açısından google a site:alanadınız.com şeklinde yazın ve sonuçları kontrol edin.Eğer google sitenize ait herhangi bir sonuç getirmediyse aşağıdaki ipuçlarına acilen ihtiyacınız var demektir…

Neden Sitemizin İndexlenmesi Gerekmektedir?
İnternette varlığınızdan arama motorlarının haberdar olması ve sizin yaptıklarınızı kaydetmesi gerekmekte.Bunun gerçekleşmesi için sitenizin indexlenmesi gerekmektedir.Sitenizi saatler içerisinde indexlemek için ilk olarak temel seo ayarlarını yaptığınızdan emin olun.Seo uyumlu makale yazma işini de hazırladıysanız artık çalışmalara başlayabiliriz demektir.
>>Blogger da Robots.Txt Dosyası Nasıl Düzenlenir?
>>Blogger da Sitemap Nasıl Oluşturulur?
>>Arama Sonuçlarında Yazı Başlıklarınız Blog Başlığından Önce Görünsün
Sitenizi 1 günde indexleyebilmek için yapmanız gerekenler :
Blog Dizinlerine Kayıt Olun
Blogunuz eskiyse çoğu blog dizini sizi kabul edecektir.Ama henüz 1-2 yazı varsa blogunuzda blog dizinlerinin sizi kabul etmesi zor olabilir.Ama yine de şansınızı deneyin.BlogCatalog bu dizinlerin en başında gelir.Buraya üye olarak blogunu kaydedin.Yine yazı sayınız fazlaysa ülkemizden bir site olan bumerang a sitenizi kayıt ettirin.Yine etkili bulduğum ve daha önce de paylaştığım opdip sitesine de kayıt olabilirsiniz.SiteMap Oluşturun
Yukarıda daha önce yazdığım sitemap nasıl oluşturulur linkini paylaştım.Buradaki adımları doğru bir şekilde uygulayarak muhakkak sitemap oluşturun.Dofollow Blog Sitelerine Yorum Gönderin
Size şu anda elle tutulur bir liste sunamıyorum ama özellikle kendinize rakip gördüğünüz siteleri yorumlayın.En az 15-20 blogu gözünüze kestirin ve asla spam olayacak, kaliteli ve değer katan yorumlarınızı paylaşın.En son yazılara yorum yapan ilk kişi siz olun.Seçeceğiniz blogların dofollow olması ve yüksek oranda ziyaretçi sayısına sahip olması indexlenmeniz açısından önemlidir.Populer Stats Servislerini Kullanın
Kimin aklına gelirdi ki bunu yapmak sitenizin indexlenmesini kolaylaştıracak.Evet populer domain stats servislerine kayıt yaptırarak sitemizin hızla index almasını sağlayacağız.Tabii bunu bizim adımıza ücretsiz yapan bir servis var.IMT sitesi gerekli bilgileri girdiğinizde 2500 den fazla siteye kayıt yaptırıyor.IMT Website Submitter

Sosyal Medya Araçlarını Kullanın
Asla vazgeçemeyeceğimiz aracımız elbette sosyal medya.Yazılarınızı yayınlanır yayınlanmaz facebook twitter ve google plus gibi sitelerde paylaşın.Bunlara ilaveten yemle, oyyla gibi türkçe sosyal bookmark sitelerine yazılarınızı ekleyin.Konuk Yazar Olun
Google ın hangi algoritması gelirse gelsin asla size zarar vermeyecek ve size değer katacak uygulama konuk yazar uygulamasıdır.Bu yüzden hali hazırda bekleyen 3-4 adet yazınız olsun.Eğer sizin vaktiniz yoksa bu yazıları satın alın.Yüksek oranda ziyaretçisi olan, PR olarak iyi konumda sizin blogunuza paralel sitelere yazınızı gönderebileceğinizi söyleyin ve kabul eden sitelere konuk yazarlıkta dikkat edilmesi gereken adımları uygulayarak yazınızı gönderin.Buradan alacağınız kaliteli backlink index hızınızı artıracaktır.>>Konuk Yazar Olarak Yazı Göndereceğiniz Siteler
>>Google Konuk Yazarlık Sistemini Destekliyor mu?
Blogunuz Pingleyin
Ping servisleri arama motorlarını blogunuza çekmek için bir diğer etkili yöntemdir.Wordpress da varsayılan olarak ping servisi mevcut yalnız biz blogger kullanıcıları harici servisleri kullanmak durumundayız.Peki bu servisler hangileri ?Hemen daha önceki yazıma göz atarak bu servisleri bulabilirsiniz.
>>Google da Hızlı İndex İçin Ping Servisleri
Son Sözler
Çok iddalı görünse de yukarıdaki adımları doğru yaptınızda 1 gün gibi kısa bir sürede blogunuzu indexleyebilirsiniz. Sizlere tavsiyem bu adımları doğru bir şekilde uygulayın ve özellikle google + profilinize sitenizi ekleyin ve yazılarınızı paylaşın.Bu adımların gerçekten işe yaradığından emin olabilirsiniz.Eğer bu yazımı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin.Ayrıca sizin geri beslemeleiriniz benim için önemli.Yaşadığınız tecrübeyi ve varsa başka taktiklerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Şahane öneriler, bir kısmını biliyordum ama bilmediğim çok şey varmış. Mutlaka deneyeceğim, kaleminize sağlık, Elif Ersin
YanıtlaSilfaydalı olabildiysem ne güzel.Teşekkürler
SilHocam eline emeğine sağlık.. :) Çok ayrıntılı yazmışsın bende http://estetikdoktorum.com/ diye bir siteye yani yazdığım bir yazı üzerinde denedim anında index aldı. :)
Silteşekkürler
YanıtlaSilÖncelikle Güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilFakat siteye yazı ekledikten sonrada Google Webmaster bölümüne girip Google Gibi Getir Seçeneğini kullanarak ta hızlı index alabiliyoruz bunuda belirtmiş olalım
ilk websitemi yayına açtığımda bir ay indekslensin diye beklemiştim. O zaman böyle yazılar paylaşanlar yoktu. Bir çok kişiye faydalı olacaktır bu makale.
YanıtlaSilGayet başarılı tavsiyeler.
YanıtlaSilÇok güzel tavsiyeler . Teşekkür ederim. Yola yeni başlayan benim için çok değerli. Bir kaçı hariç hepsini uyguladım.Bakalım
YanıtlaSilçok güzel tavsiyeler çok teşekkür ederiz.
YanıtlaSilÇok faydalı bir yazı olmuş Teşekkürler.. Hızlı index için reçete niteliğinde olmuş.. site haritası kesinlikle oluşturulmalı bu adımı kimse atlamasın..
YanıtlaSilher siteyede aynı ayrıcalık tanınmıyor maleseff
YanıtlaSilÇok yardımcı oldu yazını teşekkürler
YanıtlaSilİndex işi kolayda sürekli index alma işi çok zor :) Google buna bir çözüm bulmalı yada bizde mi hata bilemiyorum
YanıtlaSilBlog dizinleri kısmını bilmiyordum hocam teşekkür ederim. Bir sorum olacak Stats Servislerine sitemizin adresini eklediğimizde diğer sitelerden trafik gönderiyormu sitemize. Bu soruyu şu sebepten soruyorum sanırım ben daha önce böyle birşey yaptım ve siteme değişik sitelerden 3 sayfa görüntülemesi olan ziyaretçi geldi görünüyor hepsinde sayı sabit "3" fakat içerisinde malesef cinsel içerikli sitelerde var bunun sebebini merak ediyorum. Tabi ping siteleri içinde sorum geçerli yani trafik gönderen ping siteleri olabilirmi?
YanıtlaSilBöyle durumlar olabiliyor maalesef.Semalt dı galiba özellikle rus sitelerinden uygunsuz bağlantılar gönderebiliyor.Buradan sitenizi kaldırabilirsiniz.
Sildediklerinizi aynen uygulamadım. Teşekkür ederim.
YanıtlaSiluygulamla beraber olumlu sonuçlar alıyorum tşk ederim
YanıtlaSilGüzel bir çalışma
YanıtlaSilTsk ederim güzel makale olmus
YanıtlaSilBilgilendirici bir yazı olmuş işime yaradı teşekkürler.
YanıtlaSilEmeğinize sağlık, teşekkürler
YanıtlaSilBilgilendirici yazı olmuş teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkürler
YanıtlaSilEmeğinize sağlık. TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilÇok hoş.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi anlaşılabilinir bir dilden altardığınız için.Çok faydası oldu,başarılarınızın devamını diliyorum..
YanıtlaSilBlogger index ritmi Google'ın keyfine kalıyor bir yerden sonra. En önemli faktör; Düzenli, özgün ve mümkün olan en çok sayıda içerik girmek.
YanıtlaSilAyrıca yazıları girer girmez sosyal medyada paylaşmamak gerektiğini düşünüyorum. En az 2 - 4 saat beklemekte fayda var. Ping servisleri ise ya yoğunluk yüzünden yada algoritma değişiklikleri yüzünden eskisi kadar etkili değil ve ayrıca siteye çektiği bot'un topladığı verinin indexlenmesi de garanti değil. Aşırı ping kullanımı Google'ı kızdırabiliyor üstelik.
Google'da hızlı index almak için elbette düzenli içerik girmek gerek. Ancak özgünlük bence index hızı için bir kriter değil. Bu konuda en iyi referansımız haber siteleri bence. Her biri aynı içeriği veriyor ve hepsi index alıyor.
SilSosyal medya tarafındaki görüşlerinize de kısmen katılmıyorum. Ben şahsen, yazılarım okunsun, ilgisini çeken insanlara ulaşsın diye yazıyorum. Haliyle bir an önce paylaşmam gerekiyor. İndex ritmine katkı sağladığını da düşünüyorum açıkçası. Ama bunu kesin olarak kanıtlayacak deneyi gerçekleştirmedim.
Ping servisleri konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Muhtemelen o alanda bir algoritma değişikliği oldu ama yine de kullanımının bırakılmamasından yanayım. (Wordpress gibi büyük içerik yönetimleri ne zaman ping olayını kaldırır, o zaman bırakılabilir. :) )
Yeni bir Blogger olarak teşekkür ederim yaptım inşallah olur :) Bi de indexlenip indexlenmediğini nerden anlıycaz?
YanıtlaSilsite:www.BLOGADINIZ.com
Silşeklinde google 'da arama yaparsanız indexlenmiş sayfalarınızı görebilirsiniz.
İsterseniz web sitemide takip edebilirsiniz www.bilgikumbarasi.com :)
Çok yararlı oldu teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://www.bilgikumbarasi.com/
Gerçekten çok faydalı bir yazı. Takipçinizim güzel yazılarınız bulunmakta blogunuzda...
YanıtlaSilTesekkurler
YanıtlaSilhttp://tekdogru.blogspot.com.tr
YanıtlaSilAilesi olarak yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Hocam eyvallah ya. Şu oyyla'ya bayıldım desem yeridir.. Çok teşekkürler
YanıtlaSil