Windows da Doğrulama Mesajı Olmaksızın Dosyalarınızı Silin

Geri dönüşüm kutusu bildiğiniz gibi Windows un ilk işletim sisteminden beri var olan özelliği.Dosyalarınızı sildiğiniz zaman bu dosyalar tamamen bilgisayarınızdan kaldırılmaz geri dönüşüm kutusuna atılır.Böylece geri dönmek istediğinizde geri dönüşüm kutusunu açarak dosyanıza ulaşabilirsiniz.

Dikkat etmişsinizdir ki dosyayı silmeye kalktığınızda Windows size bir uyarı mesajı gösterir “Bu dosyayı geri dönüşüm kutusuna taşımak istediğinizden emin misiniz?”Siz de duruma göre Evet ya da Hayır dersiniz.Aslında silme işlemini bu şekilde doğrulama yapmak elbette iyi bir durum fakat bu mesaj sizi rahatsız ediyorsa kolay bir şekilde Windows un bu uyarıyı vermesini engelleyebilirsiniz.

dosya_sil

  • Geri dönüşüm kutusu üzerine sağ tıklayarak özellikler menusunu açın
  • Silme onay kutusu işlemini göster kutucuğundaki seçili işaretini kaldırın.

Bu şekilde yaptığınızda artık bilgisayarınızda herhangi bir dosya sildiğiniz zaman karşınıza uyarı penceresi çıkmayacak.

image

Yaptığınız işlemden vazgeçmek istediğinizde de aynı şekilde değişiklik yaptığınız kutucuğa işareti eklerseniz eski hale dönmüş olursunuz.

Ozan Başer

Merhaba ben Ozan Başer. EhliBlog'da ve elbette Ehliforum (Blogculara Özel Forum)'da yazıyorum. Blogger, seo, adsense, sosyal medya ve google ürünleri hakkında faydalı ve kaliteli içeriği okuyucularıma sunmaya çalışıyorum. C#, PHP, Javascript gibi uğraşılarım var. Web ve online teknolojiler ile ilgili birçok konuda fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.