Google Plus, Picasa ve Blogger Resim İlişkisi

Blogger hesabınız var ve aynı zamanda google plus kullanıyorsanız resimlerinizi düzenlerken dikkatli olun.

Google plus da albüm ya da resim silmeyin

Evet google plus hesabınızı kullanırken daha önceden var olan resimleriniz ve albümleriniz bu hesap üzerinden görüntülenecektir.Yani daha önce blogger da resim paylaşırken resimlerinizi blogger a yüklediyseniz bunlar google plus hesabınızda da görüntülenecek.İki servis de resimleri picasa ya yükleyecek.

Şöyle bir soru gelebilir akla.Blogger da daha önce paylaştığım resimler google + hesabım üzerinden herkese görüntülenecek mi ?Evet blogger üzerinden paylaştığınız resimler google plus hesabınızda ama siz albümlerinizi herkes tarafından görünür yapmadıysanız kimse resimlerinizi göremeyecek.

googleplus_album

Örnek olarak yukarıdaki resimde benim google hesabımdaki albümler yer alıyor.Blogumda paylaştığım resimler blogumun isminde bir albüm şeklinde görüntüleniyor.Albümleri tıklayıp kimlere görüntüleneceğini ayarlayabilirsiniz.

Sonuç olarak google plus hesabınızdaki resimleri silmeyin!!!Sildiğiniz zaman blogunuzdan da resim kalkacaktır.Şimdi size tavsiyem google plus hesabınıza girerek albümlerinizin görünebilirliliğini kontrol etmeniz.

Eğer bir google plus hesabınız yoksa bana mail atın size davetiye göndereyim.Eğer bir google hesabınız varsa beni eklemeyi unutmayın =)=)

https://plus.google.com/107447404373253176636

Ozan Başer

Merhaba ben Ozan Başer. EhliBlog'da ve elbette Ehliforum (Blogculara Özel Forum)'da yazıyorum. Blogger, seo, adsense, sosyal medya ve google ürünleri hakkında faydalı ve kaliteli içeriği okuyucularıma sunmaya çalışıyorum. C#, PHP, Javascript gibi uğraşılarım var. Web ve online teknolojiler ile ilgili birçok konuda fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum.

4 yorum:

  1. banada davetiye gönderirseniz çok memnun olurum
    cihanardaturut@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Hesabımda resmin görünmemesi yada sadece istediğim kişilere görünmesini yapabilirmiyiz peki ?

    YanıtlaSil
  3. elbette.ister resimlerinizi gizler (bunu yaparsanız resimlerinizin görüntülenmeyeceğini bilin)ister herkese gösterir isterseniz belirlediğiniz kişiye gösterebilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. O kadar uğraştım olmuyor diye meğerse tarayıcıda sorun varmış silip tekrar yükleyince başardım teşekürler :)

    YanıtlaSil

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.